perjantai 15. maaliskuuta 2013

Koulutukset ovat käynnistyneet!

Esedun Mikkelin tiloissa on pidetty 12.3 ensimmäinen Maatila ICT -koulutus ja jatkoa seuraa. Moni osanottajista ilmoittautui seuraaville kursseille, joten koulutustilaisuutta voitanee pitää onnistuneena. Kiitos siitä asiantuntevalle opettajalle! Savonlinnassa ensimmäinen koulutuspäivä pidetään 25.3. Muista seurata koulutusilmoitteluamme: http://www.maatilaict.fi/koulutukset/4/

Vuosi 2015 on monessa mielessä rajapyykki, jolloin siirtyminen sähköisiin palveluihin on vääjäämättä edessä. Tukihakemusten jättäminen sähköisessä muodossa on ainut tapa. Myös verottaja haluaa veroilmoitukset sähköisesti. Elämme siis murrosaikaa.

Tämä etsikkoaika kannattaa käyttää ehdottomasti hyväksi ja ryhtyä opettelemaan tietokoneen käyttöä. Vuosi 2015 tulee yllättävän nopeasti. Nyt on hyvää aikaa opetella tietotekniikan niksejä kukin omien aikataulujen ja oman oppimisen tahdissa. Kun sähköinen asiointi iskee päälle, sen käyttöönotto on helpompaa hankitun osaamisen myötä.

Maatila ICT tulee rakentamaan yhdessä muiden toimijoiden kanssa koulutuspaketteja, jotka kohdennetaan myös tuotantosuuntien mukaan. Maidontuottaja voi valita häntä kiinnostavan paketin ja vastaavasti lihatilallinen omansa. Idea on, että saat juuri sinua kiinnostavaa koulutusta. Näitä paketteja on tarkoitus tarjota syksyllä 2013. Ja hei, ei tietotekniikan peruskoulutus tähän kevääseen lopu. Sitä tarjotaan tarpeen mukaan koko hankkeen ajan.

Ei pidä myöskään unohtaa viljelysuunnitelmia, sähköistä tukihakemuksia ja verottajaa. Kaikkiin näihin aihealueisiin tullaan antamaan opetusta ja ohjausta. Itse asiassa ensimmäiset sähköisiin tukihakemuksiin liittyvät koulutustilaisuudet pidetään ennen hutikuun loppua. Seuraa siis ilmoitteluamme ylempänä olevan linkin kautta.

Kuten aikaisemmissa blogiteksteissä kirjoittelin, tietoliikenneyhteydet ovat isossa rollissa, jotta sähköisiä palveluita voidaan ylipäätään käyttää perimmäisen kylän perimmäisellä nurkalla. Itse asun Ihastjärvellä 28 km Mikkelin torilta pohjoiseen, joten kokemusta asiasta on. Nettiyhteyteni oli vielä reilu vuosi sitten 0,5 - 1 Mt/s ja muutosten jälkeen se vaihtelee nyt 5 - 10 Mt/s välillä kylän nettikuormituksesta riippuen. Parannus oli siis moninkertainen! Nämä muutokset olivat operaattorin vaihto, nettitikun kytkeminen ulkoantenniin ja antennin sijoittaminen sekä suuntaaminen oikein. Ei siis puhuta isoista asioista, jotta nopeus saadaan käytettävälle tasolle. Näissäkin asioissa Maatila ICT -hanke auttaa maatalous- ja maaseutuyrittäjiä.

Toivon kaikkia, jotka lukevat blogiani rummuttamaan tietoa koulutuksistamme. Mitä osaavampaa maaseudun väki on, sitä paremmin maaseutu voidaan pitää elinvoimaisena ja asuttuna. Nykyaika on nykyaikaa ja mukana kehityksen kelkassa on yritettävä pysyä. Tiimimme auttaa erittäin mielellään sinua tietotekniikan polulla eteenpäin:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti