perjantai 27. syyskuuta 2013

Syksyn pimetessä askel vie kohti oppimista...

Pitkän hiljaisuuden jälkeen on aika avata sanainen arkkuni. Syksy on taas koittanut ja ensimmäinen räntäsadekin tuli nähtyä 25.9 Mikkelin ja Juvan välillä. Kesästä on jäljellä lämmin muisto vain.

Toivottavasti viljelijöiden sadot ovat olleet hyviä ja sadonkorjuu niin sanotusti pulkassa. Kun maatila- ja maaseutuyrittäjän työtilaanteet ovat hieman rauhoittumassa, Maatila ICT -hankkeen osaavat kouluttajat odottavat heitä oppimaan. Tarjolla on hyödyllisiä asioita opittavaksi, jotka säästävät aikaa ja rahaa. Kannattaa siis ehdottomasti tarttua tähän tilaisuuteen.

Koulutuskalenterit ovat valmistuneet ja niitä onkin jo lähetetty suurelle määrälle maatalous- ja maaseutuyrittäjiä. Netissä ne ovat nähtävissä osoitteessa http://maatilaict.fi/koulutukset/
Sivulta voi valita lähimmän paikkakunnan tarjonnan.



Tuoreena uutisena voisi kertoa, että kokoonnuimme jälleen Juvalla tukihenkilöverkoston merkeissä ja hioimme verkoston pelisääntöjä. Samalla tutustuimme toisiimme ja täytyy sanoa, että verkostosta taitaa tulla aika hyvä. Fiksuja ihmisiä, jotka osaavat ajatella tietotekniikkaa maatila- ja maaseutuyrittäjän silmin. Ja löytyy kovasti osaamista. On hienoa, että maakuntaan saadaan auttajien verkosto nimenomaan maatila- ja maaseutuyrittämiseen. Toiminta käynnistynee vuoden 2014 alussa.

Toinen mielenkiintoinen aihe on reaaliaikainen verkko-opetus. Jotkut puhuvat myös etäopetuksesta. Odotamme tältä koulutusmuodolta paljon, koska se vapauttaa koulutettavan lähtemisen pakosta. Toki tämäkin koulutusmuoto sisältää muutaman lähipäivän, mutta toisaalta onhan se mukava nähdä silloin tällöin kollegoitakin.

Eikä tässä vielä kaikki. Olemme hankkineet Savonlinnaan ja Mikkeliin Etelä-Savossa toimivien johtavien operaattoreiden laitteistoja liikkuvan laajakaistan testaamiseen juuri sinun tilallasi. Tilakäynti sisältyy koulutuspaketteihimme, joten tämänkin takia koulutuksiin kannattaa osallistua.

Nyt kaivattaisiin kaikkien niiden yrittäjien yhteydenottoja, jotka kokevat, että tietoteknistä osaamsta pitäisi kehittää. Yhteydenotot projektikoordinaattoreihin: http://maatilaict.fi/2
Kumpikin on mukavia ja leppoisia maaseudun tuntevia miehiä.

Koulutuksissa nähdään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti