maanantai 10. kesäkuuta 2013

Käyn ahon laitaa minä ilman paitaa...

Kesä on alkanut lämpimissä merkeissä ja tätä kirjoittaessa toivottavasti ei sentään loppumassa, kun katsoo ikkunasta ulos.Välillä on tullut vettäkin, joten kasvukausi on hyvällä alulla. Ja luonnollisesti maaseutuyrittäjillä on näihin aikoihin muutakin tekemistä kuin opiskella vaikkapa tietotekniikan saloja. No, sen aika on syksyllä vai mitä?

Näyttää vahvasti siltä, että maatila- ja maaseutuyrittäjien tueksi saadaan rakennettua tukiverkosto, joka auttaa heitä atk:n saralla erilaisissa ongelmatilanteissa. Verkostossa on monelaista osaamista ja jos joku ei osaa ratkaista pulmaa, joku toinen osaa. Maatila ICT:n myötä syntyneen verkoston henkilöitä on varmastikin helpompi lähestyä kuin isojen talojen HelpDesk -organisaatiota. On hyvä, että maaseutuyrittäjällä on tieto ja tunne siitä, että apua on satavilla.

Syksyn koulutusten suunnittelu on meneillään ja tarjolla on sekä eri tuotantolinjojen (esim. lypsykarjatalous, viljanviljely jne.) ammattiohjelmia unohtamatta tietoturvaa ja perus-atk:ta. Ja tietysti koulutusohjelmassa on verkkopalveluita, joista maaseutuyrittäjälle on sekä tiedollista että rahallista hyötyä. Kaikille kaikkea sopivassa suhteessa.

Yhtenä vakavasti otettavana koulutusmuotona on pohdittu etäyhteyksien kautta tapahtuvaa opetusta. Opettaja lähettää linkin sähköpostitse koulutettavalle, jonka kautta yhteys opettajaan avautuu. Koulutusistunto voidaan järjestää siis ajasta ja koulutuspaikasta riippumatta. Maaseutuyrittäjä voi istua omassa tuvassaan ja oppia. Tarkoitus olisi toteuttaa pilottikoulutus syksyn kulessa. Ja tässäkin ollaan taas perimmäisten asioiden äärellä; pitää olla riittävän hyvä nettiyhteys.

Kesän aikana Maatila ICT:n toimesta kartoitetaan palvelutarjontaa, suunnitellaan syksyn koulutuksia ja  pitäähän meidänkin käydä lataamassa akkuja syksyä varten. Olemmekin heinäkuun viettämässä kesälomia ja allekirjoittanut viettää sen suurimmaksi osaksi Ihstjärven kauniissa maisemissa; käyn ahon laitaa minä ilman paitaa.......

Hyvää kesää ja hyviä satoja kaikille!
Kai ja Maatila ICT:n muu henkilöstö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti