torstai 25. huhtikuuta 2013

Missä menet oi Maatila-ICT?

Maatila-ICT -hanke on nyt toiminut käytännössä neljä kuukautta ja kentän tilanne alkaa hahmottumaan. Hanke on käynnistetty tiedottamisella ja hankkeen markkinoinnilla. Näkyvyyttä on ollut radiota ja televisiota myöten. Tieto hankkeesta ja sen tavoitteista alkaa saavuttamaan suuren yleisön. Myös koulutukset on saatu käyntiin ja itse asiassa tässä vaiheessa ne ovat tämän kevään osalta loppusuoralla. Tarve koulutuksille on selvästi olemassa, mutta koulutettavia kaivattaisiin lisää.....

Syksyn koulutustarjottimia valmistellaan ja tarjonta tulee olemaan laajaa.Tarjolla on tietoturvaa, ammatisovelluksia, atk-peruskoulutusta ym. Lisäksi käydään läpi nettipalveluita, joista on rahanarvoista hyötyä maaseutuyrittäjille.

Myös tietoliikenneyhteyksiin on kiinnitetty ja tullaan kiinnittämään huomiota. Toimiva nettiyhteys on kaiken perusta. Ilman sitä ei täytetä sähköisiä tukihakemuksia tai surffailla netissä etsimässä käytettyä paalainta. Ongelmaan on kiinnitttänyt aktiivisesti huomiota myös Etelä-Savon ELY-keskus. Maatila ICT osallistuu osaltaan kentän kartoittamiseen myös tietoliikenneyhteyksien osalta.

Viljelijöiden tueksi ja turvaksi on ryhdytty rakentamaan tukiverkostoa. Suunnittelukokous pidetään Esedun Juvan yksikössä 6.5.2013. Verkoston ideana on, että maaseutuyrittäjä saa tukea lähiseudulta käsin, jolloin kynnys avun pyytämiseen on pienempi. Verkoston kooksi on kaavailtu 15-20 henkilöä, jotka sijaitsevat ympäri Etelä-Savoa. Juvan kokoukseen osallistuu ainakin kahdeksan tukiverkostoehdokasta. Sanoisin, että hyvä alku verkostolle.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti